TERVEZES ES GENERAL KIVITELEZES

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin


Posted by Farkas - - 0 megjegyzés

Ünnepélyes kulcsátadás pénteken

Befejeződtek a fejlesztések a porcsalmai uniós projekttel kapcsolatban. A keddi és szerdai szakmai napokat követően az épület jelképes kulcsát pénteken adja át Soltész Miklós, Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár (Nemzeti Erőforrás Minisztérium). A projekt elemeinek köszönhetően 100%-os támogatásból valósult meg a szociális szolgáltatások komplex fejlesztése a porcsalmai mikrokörzetben.

Pénteken átadásra kerül Porcsalmán a „Szociális szolgáltatások komplex fejlesztése a porcsalmai Szociális Szolgáltató Központ ellátási körzetében” (TIOP-3.5.1-09/1-2009-0003) pályázat alapján 115.818.125 forint beruházással elkészült új szociális komplexum, melyben az újonnan bevezetendő szolgáltatások két témájában már 2011. november 22-23-án, kedden és szerdán szakmai napokat tartottak.


A keddi napon a fogyatékossággal élőké volt a főszerep, olyan neves előadók hívták fel a figyelmet a fogyatékkal élők integrációjának és megfelelő kezelésének szükségességére, mint Löwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő, jó gyakorlatokat hallgathattunk meg a látássérültek rehabilitációja területén Dr. Szabó Miklós elnöktől (Fehér Bot Alapítvány), támogató technológiákról kaphattunk információkat a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja képviselőitől.
Szerdán a demens problémákkal küzdőknek és családtagjaiknak nyújtottak segítséget előadásaikkal a szakemberek, mint Dr. Kozma István osztályvezető főorvos (Gerontopszichiátriai osztály, Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház), Szicsek Margit tanácsadó szakpszichológus vagy Horváth-Lindberg Judit pszichológus, szó esett továbbá az önkéntesség fontosságáról a szociális ellátással kapcsolatban Bráder Zoltánné intézményvezető (Idősek Kertje, Mátészalka) előadásában, de Somorjai Ildikó szociológus a játék és örömforrások fontosságára is felhívta a figyelmet. A szakmai napon a jó hangulat megteremtésében segédkezett a Nemzedékek Hídja Egyesület Pom-Pom Nagyik csapata is.

A 2011. november 25-én megrendezésre került ünnepélyes átadón az intézmény kulcsát Soltész Miklós, Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) adta át Fehérné Németh Ildikó intézményvezetőnek. Az ünnepségen közreműködött a Porcsalmai Búzakalász Férfikórus is.















Leave a Reply